Alkaline Basisch Water

Waarom hebben we in Nederland een waterfilter nodig?

Nederlandse waterleidingbedrijf kunnen gemiddeld 80% van de vervuiling uit het water filteren. Daarmee doen we het in Nederland erg goed in vergelijking met andere landen

Met de Aqualine systemen zijn we in staat om gemiddeld 99,9% van de vervuiling eruit te halen zoals chemicaliën, zware meta...

Waarom hebben we in Nederland een waterfilter nodig?

Nederlandse waterleidingbedrijf kunnen gemiddeld 80% van de vervuiling uit het water filteren. Daarmee doen we het in Nederland erg goed in vergelijking met andere landen

Met de Aqualine systemen zijn we in staat om gemiddeld 99,9% van de vervuiling eruit te halen zoals chemicaliën, zware metalen, chloor, fluor, pesticiden, hormoon- en medicijnresten.

Zijn de Aqualine producten BPA en Ftalaat vrij?
Alle Aqualine producten en De Waterman zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals BPA (Bisphenol A) en ftalaat.

Basisch water oftewel alkaline (ionisch, basisch) water kopen? Wilt u geen kraanwater meer drinken waar allemaal chemicalien, medicijnresten en andere toevoegingen in zitten, lees hier verder over ons Basisch water Waterman, ionisch basisch water en alkalisch water filters.

Artsen in de westerse wereld erkennen hoe langer hoe meer het belang van alkalisch geïoniseerd water om de zuurtegraad van het lichaam gezond te houden, het lichaam te ontgiften en te hydrateren op een cellulair niveau.

Wat is alkalisch basisch water? Basisch filtering produceert MICRO geclusterd, herstructureerd water voor een gezonder en vitaal leven.
Water moleculen kunnen opsplitsen in (zure) H+-ionen en (basische) OH--ionen. Deze reactie wordt ook wel water ionisatie genoemd. Dit wil zeggen: het zure water wordt weggeleid en het basische water wordt gebruikt voor consumptie. Het basisch water wordt gebruikt om de verzuring in het lichaam tegen te gaan en de vochtbalans te herstellen. Ouderdom- en ziekteverschijnselen zijn mogelijk het resultaat van het opstapelen van slakken en andere zure afvalstoffen die zich afzetten of kristaliseren (samen klitten) in organen, spieren en gewrichten. Begin aan de grote schoonmaak met dit gestructureerde water en de effecten zijn onmiddellijk merkbaar. Gebruik Basisch Water tegen: Diabetes - Verhoogde bloeddruk - Huidaandoeningen - Rimpel vorming - Allergie - Hooikoorts - Nier- en galstenen - Pijnlijke gewrichten - Maagzuur.

Anti-veroudering
Iedere dag is uw lichaam in oorlog met de buitenwereld. Het overgrote deel van uw gezondheid wordt bepaald in uw darmen. Uw lichaam is niet in staat alle afvalstoffen af te voeren. De stoffen die achterblijven worden in het lichaam opgeslagen en worden slakken genoemd. Door mineraalrijk Basisch Water te drinken wordt de afvoer van schadelijke zuren en gifstoffen verbeterd en wordt uw darmfunctie ondersteunt.

Energiek ouder worden
Het is zaak vroeg met Basisch Water te beginnen. Op 50-jarige leeftijd bestaat (bij iemand die geen Basisch Water drinkt) namelijk bijna 50% van de vaste lichamelijke structuren uit slakken. U kunt dit voorkomen en zorgen dat deze afvalzuren niet worden opgeslagen. Dit proces wordt ontzuren genoemd. Basisch Water versterkt daarbij door de hoge alkalische waarde het afweersysteem en hydrateert, dit gaat het verouderingsproces tegen! U zult vitaal oud worden. Het water heeft daarbij als extra belangrijke eigenschap dat het u in staat stelt efficiënter voedingsstoffen aan uw voeding te onttrekken. Een ontzuurd lichaam heeft daarom: Meer energie - Minder last van slapeloosheid - Verouderd minder snel - Zeer sterke weerstand en immuunsysteem - Verbeterde stofwisseling en gewichtsbeheersing (u valt sneller af) - Optimale vochtbalans - Minder kans op hart- en vaatziekten - Minder kans op jicht, reuma en huidziekten.

Meest gestelde vragen over onze AQV Aqualine:

VRAGEN OVER DE FILTERS

Ik ga op vakantie. Wat moet ik met mijn filters doen?
Ga je voor een paar dagen weg dan zorg je ervoor dat de onderste tank helemaal gevuld is met water. Een deel van het meerstappenfilter en een deel van de mineraalstenen/Cormac ring zijn met colloïdaal zilver geïmpregneerd waardoor er geen bacterie werking kan plaatsvinden. Zet het Aqualine systeem bij voorkeur op een donkere/koele plaats tijdens je afwezigheid.

Ga je een paar weken weg. Haal dan het meerstappenfilter en de pH ring uit je systeem en doe dit (nat) in een plastic zak en leg dit in de koelkast. Giet de opvangtank leeg en leg de stenen bijvoorbeeld op een stuk keukenrol zodat ze kunnen drogen.

Ik filter geen 2.000 liter per jaar waarom moet ik toch de filters vervangen
De fabrikant geeft aan dat het meerstappenfilter elk jaar of in elk geval na 2.000 liter water vervangen moet worden. Een deel van het meerstappenfilter is gevuld met actieve koolstof. Koolstof is gevoelig voor bacteriegroei. In Duitsland is het wettelijk verplicht om filters waar koolstof in verwerkt is elk half jaar te vervangen. Een deel van de koolstof in onze filters is met colloïdaal zilver geïmpregneerd om bacterievorming tegen te gaan. Daarom kunnen we er gemiddeld een jaar mee doen. De 2.000 liter is bedoeld voor mensen die heel veel water filteren. Zij zullen het filter binnen een jaar moeten vervangen.

Hoelang duurt het voordat het water is gefilterd?
De combinatie van een keramisch voorfilter van 0,2 micron en het meerstappenfilter zorgt ervoor dat je ongeveer 1,5 liter water per uur filtert. Als er nieuwe filters zijn geplaatst kan het in het begin wat langer duren omdat de filters verzadigd moeten raken.

Het water loopt langs het filter en niet door het filter
Als je een nieuw meerstappenfilter in gebruik neemt moet je het een tijdje onder een zacht stromende kraan houden om het materiaal in het filter te verzadigen. Als je dit niet of niet lang genoeg hebt gedaan (ongeveer 5 minuten) dan kan het water niet snel genoeg door het filter lopen. Aan de bovenkant loopt het filter dan over en kan het langs het filter gaan in plaats van er doorheen. Soms loopt het zelfs over de buitkant van het systeem en geeft het een lekkage. Advies: haal het meerstappenfilter uit het systeem en houdt dit nog een paar minuten onder een zacht stromende kraan. Plaats het daarna weer terug.

Ik heb nieuwe filters geïnstalleerd en er komt geen water uit het filter
Tijdens het installeren is er mogelijk een luchtbel ontstaan tussen het keramische filter en het meerstappenfilter. Bij de Aqualine 5, 12, 18 en de Koeler til je de bovenste tank even op zodat er lucht bij kan. Bij de Neos til je het keramische filter een beetje op. Meestal zie je dan luchtbelletjes ontstaan.

Mijn keramische filter krijgt groene vlekken
Dat wordt veroorzaakt door de groenalg. Alg sporen zitten overal in het water en in de lucht. Deze sporen komen ook op het keramische voorfilter van je Aqualine systeem waardoor het filter soms een groene aanslag krijgt. Deze aanslag vormt zich alleen aan de buitenkant van het filter. Het vormt zich door een combinatie van warmte en soms zonlicht (bij de AQV systemen met een doorzichtige boventank). Deze aanslag is gemakkelijk te verwijderen met het schuurgedeelte van een schuursponsje. ‘Schuur’ zachtjes over de witte keramische bol om de groene aanslag te verwijderen. Deze alg soort is niet schadelijk voor je gezondheid.

Ik zie algvorming in mijn opslagtank
In een enkel geval kan het voorkomen dat algvorming in de opslagtank zichtbaar is. Meestal is dat het eerste te zien op een lichter gedeelte in de tank (magneetkraan, meerstappenfilter). Omdat alg sporen in het kraanwater en in de lucht zitten ontkom je er niet aan dat je deze sporen ook je systeem ‘brengt’. Je spoelt je filter, je pH ring en de stenen af met kraanwater. Als je de tank in elkaar zet komen er al sporen via de lucht in je tank. Dat is allemaal geen probleem als het systeem regelmatig gebruikt wordt. Het systeem wordt dan doorgespoeld en voorzien van nieuw water. Het kan een probleem worden als het systeem te veel in (zon) licht staat of in de buurt van een warmtebron (kachel, fornuis). De combinatie van licht en warmte kan ervoor zorgen dat algvorming kan ontstaan. Houdt het systeem daarom zo veel mogelijk uit direct licht of een warmtebron.

Advies: Breng water aan de kook. Verwijder het meerstappenfilter, de pH ringen en de stenen uit de onderste tank. Leg de stenen in een bak en giet hier het kokende water overheen. Laat de stenen ongeveer 1 uur in dit water staan (de stenen zijn poreus en alg sporen kunnen eventueel in de stenen achterblijven). Vul de opslagtank voor een derde met lauwwarm water en voeg hier een scheut natuurazijn of natrium bicarbonaat aan toe. Gebruik een zacht doekje om met dit mengsel de buitenkant van het filter en de binnenkant van de tank af te nemen. Laat het mengsel na het schoonmaken door het kraantje weglopen. Spoel de pH ring, al schuddend, onder een stromende kraan af. Spoel de binnenkant van de tank en het filter af voordat je alles weer installeert.

De filters filteren de kalk uit het water maar ik heb toch een witte aanslag in mijn flesje. Hoe kan dat?
In kraanwater zit opgeloste en niet opgeloste calcium. De niet opgeloste calcium veroorzaakt de harde kalklaag op het verwarmingselement in je waterkoker of je koffieapparaat. Deze calcium wordt tegengehouden door het keramische voorfilter in onze Aqualine systemen. De opgeloste calcium vormt geen probleem in je apparaten maar kan soms wel een lichte aanslag geven. Je kunt dit gemakkelijk schoonmaken met een verdunning van ongeveer 25% azijn. Daarna het flesje goed schoon spoelen.

Waar kan ik het beste water uit de Aqualine systemen in meenemen?
Gebruik bij voorkeur een glazen of rvs fles. Flessen van polycarbonaat of Tritan zijn ook geschikt. Gebruik geen PET flessen omdat deze stoffen kunnen afgeven aan het basische water waardoor dit een negatieve invloed heeft op de kwaliteit.

Waar moet ik op letten als ik sloot of regenwater wil filteren?
Bij calamiteiten kunt u de Aqualine 5, 12, 18, Neos, Waterkoeler (indien voorzien van een keramisch filter) gebruiken om sloot of regenwater te filteren. Deze systemen zijn ontwikkeld voor landen waar mensen niet de luxe hebben om uit de kraan te drinken. Hierbij moet u rekening houden dat het keramische filter sneller vervuild zal raken. De doorlaatopening is slechts 0,2 micron. In sloot of regenwater zitten vaak stofdeeltjes en andere grovere deeltjes die dit filter sneller zullen verstoppen. Giet het water door een dubbel gevouwen theedoek of laken voordat u het in de bovenste bak gooit. Maak het filter regelmatig schoon met een schuursponsje (ruwe kant). U moet er rekening mee houden dat zowel het keramische als het meerstappenfilter sneller vervuild zullen raken en dus vaker vervangen moeten worden. Ga er van uit dat na ongeveer 600/700 liter beide filters vervangen moeten worden.

Meer

Alkaline Basisch Water Er zijn 16 producten

Toont 1 - 16 van de 16 items
Toont 1 - 16 van de 16 items