Glyconutriënts

Glyconutriënten zijn essentiële suikers die het lichaam hard nodig heeft en niet goed functioneerd zonder deze belangrijke suikers.

Glyconutriënten zijn essentiële suikers die het lichaam hard nodig heeft en niet goed functioneerd zonder deze belangrijke suikers.

Glyconutriёnten zijn suikers (koolhydraten) die door het menselijk lichaam worden gebruikt voor de synthese van glycoconjugaten, moleculen die noodzakelijk zijn voor vele lichaamsfuncties en -systemen. Ze worden “essentieel” genoemd, omdat het lichaam deze suikers moeilijk zelf aan kan maken en het dus “essentieel” is om ze via de voeding binnen te krijgen.

Als we het hebben over suiker, dan bedoelen we meestal kristalsuiker of glucose. Dit goedje is, als je het in grote hoeveelheden binnenkrijgt, in staat onze gezondheid te ondermijnen. Toch is glucose één van de negen essentiële suikers die we via de voeding binnen moeten zien te krijgen. Essentiële suikers zijn meer dan noodzakelijk voor het functioneren van ons lichaam. We hebben essentiële suikers nodig voor de vorming van glycoproteïnen en die hebben dan weer een functie binnen het immuunsysteem en bij de vorming van lichaamsstructuren (denk bijvoorbeeld aan botten en kraakbeen). 
 

Bronnen van deze essentiele suikers in hoge hoeveelheid zijn oa. de aloe vera plant, arabinogalactanen van de larixboom, plantharsen van de Anogeissus latifolia, gom tragacanth van de Astragalus Gummifer en de Undaria Pinnatifida (Wakame), een bruin zeewier. Verder komen deze suiker ook nog voor in bijvoorbeeld: paddestoelen en bepaalde zaden bevatten fucose, rogge, gerst en gist bevatten xylose en broccoli, kool en zaden bevatten mannose. Maar de hoeveelheden zijn vaak laag door de overteelt. 

Glyconutrients zijn suikers die we nodig hebben voor onze cellen. Voor optimale gezondheid is het nodig alle glyconutrients (ook essentiële suikers genoemd) voldoende binnen te krijgen.

Glyconutrients kunnen door het lichaam gemaakt worden. Het zijn ‘essentiële suikers’ voor het lichaam, maar glyconutrients zijn niet te verwarren met de Essentiële aminozuren kunnen we niet zelf maken. Essentiële aminozuren moeten uit de voeding komen, anders worden we ziek. Glyconutrients zijn in die zin niet ‘essentieel’ voor het lichaam. Toch kan het veel voordelen bieden om te zorgen dat er genoeg glyconutrients gegeten worden. Indien er geen glyconutrients in de voeding zitten, en het lichaam alles zelf moet aanmaken, is dat belastend voor het lichaam. Bovendien kan het lichaam niet altijd in zijn eentje genoeg glyconutrients aanmaken. Vooral bij chronische darmklachten en andere problemen met de gezondheid is van groot belang het lichaam te ondersteunen met voeding. Door gezonde voeding te eten waar van nature veel glyconutrients in zitten heeft het lichaam makkelijk toegang tot wat het nodig heeft.

Een kleine hoeveelheid van deze Essentiële Suikers, of het gebrek eraan, kan al vergaande gevolgen hebben. Kijk op deze site naar onze supplementen om dit belangrijke stuk voeding aan te vullen.

In onze essentiele suikers voedingsupplementen zit o.a.

1. Mannose
2. Glucose
3. Galactose
4. Xylose
5. Fucose
6. N-acetyl glucosamine
7. N-Acetyl galactosamine
8. N-acetyl-neuraminezuur
 
+ 9. Aloë Vera gel extract ( Very rich in acemannan)
+ L-Glutamine
+ Zinc
Glyconutrients, suiker Glyconutrient, 8 essentiele suikers, aloe vera

Actieve filters